Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Bernanke προβληματίζει τη Wall

Μικρές απώλειες καταγράφει πλέον η Wall Street μετά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του B. Bernanke για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, του πληθωρισμού και της ανεργίας. «Μαζεύτηκαν» και οι ευρωαγορές.

Μικρές απώλειες καταγράφει πλέον η Wall Street μετά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του B. Bernanke για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, του πληθωρισμού και της ανεργίας. «Μαζεύτηκαν» και οι ευρωαγορές.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Bernanke για την οικονομία, την πορεία του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Κέρδη της τάξεως του 6% σημειώνει η μετοχή της εταιρίας λιανικής Best Buy καθώς τα κέρδη δ΄ τριμήνου της εισηγμένης υποχώρησαν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι νέες θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν κατά 8.000 το Μάρτιο σύμφωνα με τη μέτρηση του ινστιτούτου ADP έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 45.000.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και εταιρίες του ευρύτερου ενεργειακού τομέα (Exxon Mobil, Newmont Mining Corp) μετά την μικρή ενίσχυση των τιμών του μαύρου χρυσού προς τα επίπεδα των 101 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί η μείωση των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.612 μονάδες με πτώση 0,33%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,14%, στις 2.359 μονάδες. Πτώση 0,25% για τον S&P, που κινείται στις 1.367 μονάδες.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν το 3% για τους βασικούς δείκτες με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν ισχυρή άνοδο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,21%, στις 5.865 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,52% στις 4.891 μονάδες. Κέρδη 0,35% για τον DAX 30, στις 6.743 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v