Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall εν όψει αποτελεσμάτων

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα μεικτά επιχειρηματικά και μακροοικονομικά νέα, εν αναμονή κρίσιμων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο. Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω των αντιφατικών επιχειρηματικών ειδήσεων και των ισχνών μακροοικονομικών στοιχείων, με τους επενδυτές να τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής εν όψει των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού τριμήνου.

Ειδικότερα, παρά την αναβάθμιση της σύσταση της Lehman Brothers σε “buy” από “hold” στην οποία προχώρησε η Citigroup, αλλά και την υψηλότερη των εκτιμήσεων άνοδο κερδοφορίας (+37%) που εμφάνισε η Accenture στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο χρήσης, οι επενδυτές εμφανίζονται και σήμερα επιφυλακτικοί.

Αιτία της επιφυλακτικότητας θεωρείται αφ’ ενός η προειδοποίηση της J.C. Penney για την κερδοφορία πρώτου οικονομικού τριμήνου, καθώς και τα ισχνά απογοητευτικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ενισχύθηκαν μεν κατά 0,1%, ευθυγραμμιζόμενες με τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο εμφάνισαν τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξη από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Εν τω μεταξύ, υποχώρηση κατέγραψε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan, ο οποίος διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.

Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε μόλις 0,1% τον Ιανουάριο, σε μηνιαία βάση, κινούμενος και αυτός εντός των προβλέψεων.

Εν μέσω αυτού του κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 12.278,93 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,19%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29%, στις 2.274,22 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,26% χαμηλότερα, στις 1.322,37 μονάδες.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, μικτή είναι η εικόνα στους τίτλους του χρηματοοικονομικού κλάδου, με τις Lehman Brothers και JP Morgan να κινούνται ανοδικά, ενώ τις Citigroup και American Express να δέχονται πιέσεις.

Κέρδη καταγράφει επίσης, ο τίτλος της Electronic Arts, μετά την βελτίωση της προσφοράς της για την εξαγοράς της Take-Two Interactive Software.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,43% και διαμορφώθηκε στις 5.692,90 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 6.559,90 μονάδες, με απώλειες 0,28%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,50% χαμηλότερα, στις 4.695,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v