Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

E.ON: Εξαγορά μονάδων της Endesa προς €11,8 δισ.

Στην εξαγορά των μονάδων που διαθέτει η Endesa σε Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία και Ιταλία, έναντι του ποσού των 11,8 δισ. ευρώ, προχωρά ο δεύτερος μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος της Ευρώπης, η γερμανική E.ON.

E.ON: Εξαγορά μονάδων της Endesa προς €11,8 δισ.
Στην εξαγορά των μονάδων που διαθέτει η Endesa σε Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία και Ιταλία, έναντι του ποσού των 11,8 δισ. ευρώ, προχωρά ο δεύτερος μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος της Ευρώπης, η γερμανική E.ON.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η E.ON θα καταβάλει το ποσό των 8,9 δισ. ευρώ, ενώ θα καλύψει και χρέη ύψους 2,9 δισ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στο γ΄ τρίμηνο.

«Με αυτήν την εξαγορά ενισχύουμε τη θέση μας στην ισπανική αγορά -όπου έχουμε κυρίαρχο ρόλο στον κλάδο αιολικής ενέργειας- αλλά και σε αυτήν της Ιταλίας», επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της E.ON, κ. Wulf Bernotat, προσθέτοντας ότι «η αποτίμηση της εξαγοράς αποφασίστηκε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα αρκετών τραπεζικών συμβούλων και αντανακλά πλήρως την ορθή αξία των μετοχών».

Η Endesa προχωρά στην πώληση δύο μονάδων της στην Ισπανία, με παραγωγική ικανότητα 963 megawatts, ενώ η E.ON αποκτά και μονάδες σε Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία και Τουρκία με συνολική παραγωγή 53 terawatt ανά ώρα, δηλαδή παραγωγή ικανή να «τροφοδοτήσει» περί τα 12 εκατ. νοικοκυριά στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v