Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Nευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall καθώς η ενίσχυση στις τιμές των εμπορευμάτων χαρίζει κέρδη στις εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αντισταθμίζοντας τα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας.

Σταθεροποιητικά και με μικτά πρόσημα κινείται πλέον η Wall καθώς η ενίσχυση στις τιμές των εμπορευμάτων χαρίζει κέρδη στις εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Αρνητικά σινιάλα από το μέτωπο της οικονομίας.

Ο Dow υποχωρεί κατά 0,17%, στις 12.527 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,39%, στις 2.335 μονάδες. Ανοδος 0,28% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.353 μονάδες.

Κέρδη σημειώνουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των εμπορευμάτων (μέταλλα, γεωργία) με τις Alcoa, Newmont Mining, Freeport Copper & Gold να ξεχωρίζουν.

Τα υψηλότερα κέρδη στον S&P σημειώνει η Monsanto (δραστηριοποιείται στη γεωργική βιομηχανία) που ενισχύεται κατά περίπου 10% ύστερα από την ανοδική αναθεώρηση των μεγεθών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονταν στο κόκκινο με αφορμή τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε σε χαμηλά 5 ετών στο 64,5 το Μάρτιο, ενώ οι εκτιμήσεις για το προσεχές εξάμηνο προβλέπουν υποχώρηση έως και σε χαμηλά 35 ετών.

Στο μεταξύ ο δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε κατά 2,4% τον Ιανουάριο του 2008 και κατά 10,7% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v