Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις τράπεζες τα σκήπτρα της ανόδου στη Wall

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Wall Street, με τον Dow στο +1,76%, το Nasdaq στο +2,68 και τον S&P στο +1,79%, μετά τη νέα αυξημένη προσφορά της JP Morgan για την Bear Stearns. Κλειστές οι ευρωαγορές λόγω του Πάσχα των καθολικών.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τίτλο της Bear Stearns να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την απόφαση της JP Morgan να καταθέσει νέα υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της.

Ειδικότερα, η JP Morgan ανακοίνωσε ότι προχωρά στον πενταπλασιασμό της προσφοράς της για την εξαγορά της Bear Stearns στα 10 δολάρια ανά μετοχή από 2 δολάρια που ήταν αρχικά, σε μια προσπάθεια να «εξευμενίσει» τους μετόχους της επενδυτικής τράπεζας.

Αυτή η εξέλιξη έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον για τον τίτλο της Bear Stearns που καταγράφει σημαντικά κέρδη.

Το θετικό κλίμα φαίνεται να ενισχύει και η άποψη κάποιων επενδυτών ότι η αγορά επιχειρεί να ανακάμψει από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής επενδύσεων της Hinsdale Associates, «οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι τα χειρότερα τελείωσαν με την εξαγορά της Bear Stearns και μπορούν πλέον να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις στις μετοχές και ειδικότερα σε αυτές του χρηματοοικονομικού κλάδου».

Έτσι, ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 12.579,07 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,76%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 2,68%, στις 2.318,72 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.353,28 μονάδες, με άνοδο 1,79%.

Από τις επιμέρους μετοχές, πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Goldman Sachs και Lehman Brothers, μετά την κίνηση της Standard & Poor's την Παρασκευή να μειώσει τη σύστασή της για τις προοπτικές της πιστοληπτικής ικανότητας των δύο τραπεζών σε “negative”.

Εν τω μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης λόγω του εορτασμού του Πάσχα των καθολικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v