Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street

Η βελτιωμένη προσφορά της JP Morgan για την Bear Stearns και τα θετικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ ωθούν ακόμη υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Κλειστές οι ευρωαγορές λόγω του Πάσχα των καθολικών.

Διευρύνει τα κέρδη της στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αμερικανική αγορά, καθώς το θετικό κλίμα που δημιούργησε η νέα βελτιωμένη προσφορά της JP Morgan για την Bear Stearns ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τα τελευταία θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, καθώς η ανακοίνωση της JP Morgan ότι πενταπλασιάζει το προσφερόμενο τίμημα για την εξαγορά της Bear Stearns, από τα 2 δολάρια ανά μετοχή που ήταν αρχικά στα 10 δολάρια ανά μετοχή, αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τους τίτλους του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Επιπλέον ώθηση στην αγορά έδωσαν επίσης τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, τα οποία έδειξαν αύξηση των μεταπωλήσεων κατοικιών για πρώτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, αλλά και μείωση των αποθεμάτων κατοικιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν τον Φεβρουάριο άνοδο κατά 2,9%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ το ίδιο διάστημα μείωση της τάξης του 3% εμφάνισαν και τα αποθέματα κατοικιών.

Εξέλιξη που έδωσε ώθηση στους τίτλους των επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς τα εν λόγω στοιχεία εκλήφθηκαν από τους επενδυτές ως σημάδια σταθεροποίησης της αμερικανικής αγοράς ακινήτων.

Εν μέσω αυτού του θετικού κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones κινείται στις 12.586,99 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,83%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 3,24%, στις 2.331,28 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,91% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.354,86 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, εκτός από την Bear Stearns που καταγράφει κέρδη της τάξης του 100%, σημαντικά ενισχυμένοι εμφανίζονται και οι υπόλοιποι τραπεζικοί τίτλοι.

Σημαντική άνοδο καταγράφει επίσης η μετοχή της Tiffany & Co., μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου υψηλότερα των προσδοκιών αλλά και την βελτίωση των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα της επόμενης χρήσης.

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι χρηματαγορές της Ευρώπης παραμένουν και σήμερα κλειστές λόγω του εορτασμού του Πάσχα των καθολικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v