Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Punch: Αποχωρεί από την εξαγορά της Mitchells

Την αποχώρησή της από την εξαγορά της Mitchells & Butlers, έναντι 2 δισ. στερλινών (4 δισ. δολ.), ανακοίνωσε η βρετανική εταιρία διαχείρισης pubs Punch, καθώς θεωρεί ότι «δεν είναι θετική για τους μετόχους» της.

Punch: Αποχωρεί από την εξαγορά της Mitchells
Την αποχώρησή της από την εξαγορά της βασικής ανταγωνίστριας Mitchells & Butlers, έναντι 2 δισ. στερλινών (4 δισ. δολ.), ανακοίνωσε η βρετανική εταιρία διαχείρισης pubs Punch, καθώς θεωρεί ότι «δεν είναι θετική για τους μετόχους» της.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη έπειτα από εξέταση της πορείας της μετοχής της Mitchells, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο η Punch να επιστρέψει στη διεκδίκηση στην περίπτωση που ανακαλύψει κάποιον αξιόπιστο συνεργάτη.

Εάν η συμφωνία είχε πραγματοποιηθεί τότε, η Punch θα αύξανε τα υπό διαχείριση pubs κατά 24%, ενώ όφειλε να καταβάλει και το ποσό των 175 εκατ. στερλινών σε μετρητά στους μετόχους της Mitchells.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Mitchells υποχώρησε 40% το 2007, ενώ σύμφωνα με τους «Financial Times» η εταιρία ενδέχεται να προχωρήσει σε συμφωνία joint venture με τον βασικό της μέτοχο, κ. Robert Tchenguiz, ο οποίος κατέχει μερίδιο 23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v