Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Allianz: Πληθαίνουν τα σενάρια για Dresdner Bank

Τα σενάρια για το μέλλον της γερμανικής Dresdner Bank εμπλουτίστηκαν έπειτα από δημοσίευμα ότι η μητρική Allianz μελετά τριμερή σύνδεση με τις Commerzbank και Deutsche Postbank.

Allianz: Πληθαίνουν τα σενάρια για Dresdner Bank
Τα σενάρια για το μέλλον της γερμανικής Dresdner Bank εμπλουτίστηκαν έπειτα από δημοσίευμα ότι η μητρική της, ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, μελετά τριμερή σύνδεση του βραχίονα με την Commerzbank και την Deutsche Postbank.

Η ενδεχόμενη συμφωνία βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη συνομιλίες, βάσει του δημοσιεύματος της "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Στο πρώτο στάδιο, σύμφωνα με τη μελέτη, η Dresdner θα συγχωνευτεί με την Commerzbank και ο ενοποιημένος όμιλος στη συνέχεια θα αγοράσει μερίδιο στην Postbank. Η εναλλακτική λύση που μελετάται είναι απόσχιση του τραπεζικού βραχίονα και η διανομή των μετοχών στους υπάρχοντες μετόχους, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα.

Η Allianz ενισχύεται 1% στη Φρανκφούρτη μετά το δημοσίευμα.

Οι φήμες για το μέλλον της Dresdner, που όπως αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές τράπεζες έχει πληγεί από το αμερικανικό subprime και από άλλες ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, βρίθουν τον τελευταίο μήνα κατόπιν της ανακοίνωσης της Allianz ότι θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση, διαχωρίζοντας την επιχείρηση investment banking Dresdner Kleinwort από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται επίσης σε επικείμενη επένδυση της Κίνας στην Dresdner, αλλά τόσο το εθνικό επενδυτικό κεφάλαιο του Πεκίνου όσο και η Industrial & Commercial Bank of China διέψευσαν τη φήμη.

Επιπλέον, οι "Financial Times Deutschland Νewspaper" αναφέρουν σήμερα ότι η ισπανική Banco Santander ενδιαφέρεται να αγοράσει την Dresdner ή τις γερμανικές επιχειρήσεις της Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v