Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall:Mικτές τάσεις με μέτρα Paulson στο προσκήνιο

Μικτά πρόσημα διαμορφώνονται στη Wall με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο H. Paulson για την πιστωτική κρίση. Ισχυρή πτώση για τη Merck. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μικτές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο H. Paulson για τη διαχείριση της πιστωτικής κρίσης. Ισχυρή πτώση για τη φαρμακευτική Merck. Πτώση για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ο υπουργός οικονομίας των ΗΠΑ, H. Paulson παρουσιάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης με τη FED να αναλαμβάνει την εποπτεία του συνόλου του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμα νέοι εποπτικοί φορείς με στόχο των έλεγχο των συναλλαγών στα στεγαστικά δάνεια.

Σημαντική πτώση της τάξεως του 10% σημειώνει η Merck μετά τη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό η οποία ήταν αρνητική για φαρμακευτικό σκεύασμα που παράγει η εταιρία σε συνεργασία με την Schering – Plough.

Ήπια κέρδη καταγράφει η μετοχή της Citigroup μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά στο διαχωρισμό των τμημάτων που αφορούν τις πιστωτικές κάρτες. Αντίθετα πτώση σημειώνει η Lehman Brothers με αφορμή τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει η εταιρία στην Ιαπωνία.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν προς τα επίπεδα των 105 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 944 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.192 μονάδες με πτώση 0,19%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,26%, στις 2.267 μονάδες. Ανοδος 0,11% για τον S&P, στις 1.315 μονάδες.

Σημειώνεται ότι μέχρι τη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου ο Dow Jones έχει υποχωρήσει 7,9%, ο Nasdaq 14,8% και ο S&P 500 10,4% στο α΄ τρίμηνο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 5.689 μονάδες με οριακή πτώση 0,06%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,16%, στις 4.688 μονάδες. Απώλειες 0,92% για τον DAX 30, στις 6.499 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v