Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκ βάθρων αναδιοργάνωση στην Citigroup

H Citigroup θα δημιουργήσει ανεξάρτητο βραχίονα πιστωτικών καρτών και θα επιβάλλει μεταρρύθμιση στις καταναλωτικές τραπεζικές επιχειρήσεις με βάση την γεωγραφική κατανομή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκ βάθρων αναδιοργάνωση στην Citigroup
H Citigroup Inc., ο τραπεζικός κολοσσός που μάχεται να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του μετά τις ζημίες ρεκόρ, θα δημιουργήσει ανεξάρτητο βραχίονα πιστωτικών καρτών και θα επιβάλλει μεταρρύθμιση στις καταναλωτικές τραπεζικές επιχειρήσεις με βάση την γεωγραφική κατανομή, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Steven Freiberg, εκ των επικεφαλής του βραχίονα πιστωτικών καρτών σήμερα, θα αναλάβει τις επιχειρήσεις των πιστωτικών καρτών. Τις υπόλοιπες επιχειρήσεις των καταναλωτικών τραπεζικών μονάδων, κυρίως δηλαδή τα τραπεζικά υποκαταστήματα και τις μη τραπεζικές πιστώσεις, θα αναλάβουν πέντε περιφερειακοί επιτελείς.

Ο Vikram Pandit, που διαδέχθηκε τον Charles Prince στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Δεκέμβριο, σπεύδει να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις της τράπεζας, που έχει χάσει την μισή χρηματιστηριακή της αξία σε πέντε μήνες.

Με την μεταρρύθμιση θέλει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι δεν αρκούν δύο άτομα για να διοικήσουν τον βραχίονα καταναλωτικών τραπεζικών υπηρεσιών, που συμβάλλει στο 70% των εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v