Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μέτρα Paulson χαρίζουν κέρδη στη Wall

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, H. Paulson για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινείται η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου χρηματιστηριακού τριμήνου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, H. Paulson για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον υπουργό Οικονομίας των ΗΠΑ, τα νέα μέτρα που λαμβάνονται προβλέπουν διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Fed, η οποία πλέον εκτός από τον ρόλο του ρυθμιστή της νομισματικής πολιτικής θα λειτουργεί και ο ρυθμιστής των χρηματοοικονομικών αγορών.

Παράλληλα, ο κ. Paulson ανακοίνωσε τη δημιουργία αρμόδιου οργάνου, το οποίο θα αναλάβει την εποπτεία της στεγαστικής πίστης, ενώ "πρότεινε" την ενοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) με την αρμόδια επιτροπή για συναλλαγές επί εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Organisation), σε μια αρχή.

Μέτρα τα οποία σε συνδυασμό με την υψηλότερη των προβλέψεων άνοδο που εμφάνισε ο δείκτης Chicago PMI στις ΗΠΑ το Μάρτιο, ο οποίος ανήλθε στο 48,2 έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση στο 46 και αντί 44,5 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.287,15 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,58%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,98%, στις 2.283,39 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.324,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,68%.

Εν τω μεταξύ, μικτές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου χρηματιστηριακού τριμήνου στις κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.702,10 μονάδες, με άνοδο 0,16%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,24%, στις 4.707,07 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 0,38% και ολοκλήρωσε στις 6.534,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v