Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 300 μονάδων στον Dow Jones

«Θερμή» υποδοχή στο β’ τρίμηνο επεφύλασσαν οι αμερικανοί επενδυτές, με τον Dow Jones να κερδίζει 2,5% μετά από καλύτερα του αναμενόμενου μακροοικονομικά στοιχεία και τραπεζικές εξελίξεις. Ισχυρότατα κέρδη στις ευρωαγορές.

«Θερμή» υποδοχή στο β’ τρίμηνο επεφύλασσαν οι αμερικανοί επενδυτές, με τον Dow Jones να κερδίζει 2,5% μετά από καλύτερα του αναμενόμενου μακροοικονομικά στοιχεία και τραπεζικές εξελίξεις.

Οι εκδόσεις μετοχών από UBS και Lehman Brothers αντιμετωπίζονται ως ενδείξεις ότι η πιστωτική κρίση βρίσκεται στο τέλος της, ενώ αναπάντεχη άνοδος στον βιομηχανικό ISM το Μάρτιο ενισχύει την πεποίθηση ότι η ύφεση στις ΗΠΑ είναι προσωρινή.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση, ο χρηματοοικονομικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο, με τους επενδυτές να αποτιμούν ευνοϊκά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πιστωτικής κρίσης, καθώς, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης ολοκληρώνονται σταδιακά.

Στο πλαίσιο αυτό, κέρδη άνω του 13% καταγράφει ο τίτλος της UBS μετά την ανακοίνωση για διαγραφές ενεργητικού ύψους 19 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο, την απομάκρυνση του προέδρου αλλά κυρίως, την έκδοση νέων μετοχών ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Κέρδη πάνω από 10% και για τον τίτλο της Lehman Brothers καθώς σχεδιάζει να προσφέρει μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές ύψους 4 δισ. δολαρίων λόγω «ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Οι επενδυτές αποτιμούν και την αναπάντεχη βελτίωση του βιομηχανικού ISM το Μάρτιο, σε μια ένδειξη βελτίωσης της κατάστασης και στο μακροοικονομικό μέτωπο. Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 48,6 από 48,3, με τους αναλυτές να περιμένουν πτώση στο 47,5.

Στα θετικά για τις αγορές, τόσο η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών προς τα 100 δολάρια το βαρέλι, όσο και η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.574 μονάδες με άνοδο 2,54% ή 300 μονάδων, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,66%, στις 2.339 μονάδες. Άνοδος 2,61% για τον S&P, στις 1.357 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, το ισχυρό άνοιγμα της Wall Street βοήθησε και τις ευρωαγορές να κλείσουν με ισχυρότατα κέρδη. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 5.852,6 μονάδες με άνοδο 2,64%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 3,38%, στις 4.866 μονάδες. Κέρδη 2,84% για τον DAX 30, στις 6.720,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v