Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της UBS λόγω νέων ζημιών

Η UBS ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Marcel Ospel θα παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση επιπλέον απομειώσεων ενεργητικών 19 δισ. δολ. και ζημιών στο α’ τρίμηνο.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της UBS λόγω νέων ζημιών
Η UBS, η ευρωπαϊκή τράπεζα με τις μεγαλύτερες ζημίες εξαιτίας της αμερικανικής κρίσης subprime ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Marcel Ospel θα παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση επιπλέον απομειώσεων ενεργητικών 19 δισ. δολ. και τις ζημίες που καταγράφηκαν στο α’ τρίμηνο.

Ο ελβετικός κολοσσός θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 15 δισ. φράγκων ή 15,1 δισ. δολ. από τους μετόχους, για να αποκαταστήσει την κεφαλαιακή βάση. Εξαιτίας των νέων διαγραφών ζημιών, ο οίκος κατέγραψε τριμηνιαίες ζημίες επί δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, της τάξης των 12 δισ. φράγκων.

Τον κ. Ospel, που ήταν ο «οδηγός» στην δημιουργία της UBS μέσω συγχώνευσης πριν μια δεαετία, θα διαδεχθεί ο γενικός σύμβουλος Peter Kurer. Η ελβετική τράπεζα ακολουθεί έτσι την πορεία της Citigroup και της Merrill Lynch, στρεφόμενη για δεύτερη φορά στους μετόχους ώστε να αποκαταστήσει το ρευστό που «τραγάνισαν» οι διαγραφές ενεργητικών.

Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε δύο μήνες στην UBS. Η μετοχή του οίκου έχει διολισθήσει 45% φέτος, μειώνοντας την αξία της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζα στα 59,8 δισ. φράγκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v