Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Νέες καταθέσεις για τη διάσωση Bear Stearns

Τις ενέργειές τους με στόχο τη διάσωση της Bear Stearns υπερασπίστηκαν κατά τη διάρκεια διήμερης κατάθεσης ενώπιον του Κογκρέσου στελέχη της Federal Reserve και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

HΠΑ: Νέες καταθέσεις για τη διάσωση Bear Stearns
Τις ενέργειές τους με στόχο τη διάσωση της Bear Stearns υπερασπίστηκαν κατά τη διάρκεια διήμερης κατάθεσης ενώπιον του Κογκρέσου στελέχη της Federal Reserve και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τα στελέχη της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας τόνισαν ότι μια ξαφνική κατάρρευση της πέμπτης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ θα είχε απρόβλεπτες αλλά πιθανότατα ισχυρότατες συνέπειες στον πλούτο της χώρας.

Ενώ υπάρχουν ρίσκα προς τους φορολογούμενους πολίτες, αυτά ωχριούν σε σχέση με τα οικονομικά ρίσκα μιας τέτοιας κατάρρευσης, τόνισε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της Securities and Exchange Commission, κ. Charles Cox, υπερασπίστηκε τη ρυθμιστική αρχή, τονίζοντας ότι η Bear Stearns είχε επαρκή κεφαλαιοποίηση έως και τις 17 Μαρτίου, οπότε και ανακοινώθηκε η εξαγορά της από την JP Morgan.

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφεραν στη χθεσινή τους κατάθεση τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, η Bear Stearns θα χρεοκοπούσε στις 14 Μαρτίου χωρίς τη μεγάλη ένεση ρευστότητας που πραγματοποιήθηκε και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανέλαβαν τη διάσωση της επιχείρησης έχοντας κατά νου την ευρύτερη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v