Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Τρεις εβδομάδες...προθεσμία για Yahoo!

Μόλις τρεις εβδομάδες προθεσμία έχει, πλέον, η Yahoo!, προκειμένου να αποδεχθεί την προσφορά ύψους 44,6 δισ. δολαρίων από την Microsoft, διαφορετικά αυτή θα πάψει να ισχύει. Τι απαντά η Yahoo!

Microsoft: Τρεις εβδομάδες...προθεσμία για Yahoo!
Μόλις τρεις εβδομάδες προθεσμία έχει, πλέον, η Yahoo!, προκειμένου να αποδεχθεί την προσφορά ύψους 44,6 δισ. δολαρίων από την Microsoft, διαφορετικά αυτή θα πάψει να ισχύει.

Όπως διευκρίνισε ο Steve Balmer, επικεφαλής της Microsoft, η διοίκηση της Yahoo!, θα πρέπει να «δώσει την απάντησή της», έως τις 26 Απριλίου, διαφορετικά η Microsoft θα…πάψει να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της.

«Θεωρούμε ότι η προσφορά μας είναι η μόνη εναλλακτική λύση, η οποία προσφέρει την ορθή τιμή μετοχή για τους μετόχους σας», επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Balmer, στη διοίκηση της Yahoo!, ενώ προσθέτει ότι «μετά από δύο μήνες αδράνειας, το Internet εξακολουθεί να αναπτύσσεται, ενώ την ίδια στιγμή τόσο το χρηματιστήριο όσο και η οικονομία καταγράφουν εμφανείς ενδείξεις αποδυνάμωσης».

--- Η απάντηση της Yahoo!

Σε επιστολή-απάντηση στον κ. Balmer, οι Jerry Young, επικεφαλής της Yahoo! και Roy Bostock, πρόεδρος του ομίλου, επισημαίνουν ότι «δεν αντιτίθεται» στην προσφορά της Microsoft, αλλά αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι μία καλύτερη συμφωνία.

«Είμαστε «ανοικτοί» σε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση της αξίας των μετοχών που κατέχουν οι μέτοχοί μας», υποστηρίζουν στην επιστολή τους οι κ. Young και Bostock.

Προσθέτουν, δε, ότι «για να είμαστε ξεκάθαροι δεν αντιτιθέμεθα σε μία προσφορά της Microsoft η οποία θα «απεικονίζει» την πραγματική αξία της Yahoo!”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v