Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι νέες θέσεις εργασίας δεν πτοούν τη Wall

Σε θετικό έδαφος γύρισε η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν την ισχυρή μείωση που εμφάνισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Μάρτιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος γύρισε η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν επιδεικτικά τα νέα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας το Μάρτιο μειώθηκαν κατά 80.000, έναντι εκτιμήσεων για μείωσή τους κατά 60.000. Σημειώνεται ότι είναι η νέα αυτή τρίτη συνεχόμενη πτώση των νέων θέσεων εργασίας είναι και η ισχυρότερη που έχει σημειωθεί την τελευταία πενταετία.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης της ανεργίας, διαμορφούμενος για τον ίδιο μήνα στο 5,1% από 4,8% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω στοιχεία θα έπρεπε να εντείνουν τους προβληματισμούς για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οι επενδυτές δεν φαίνονται να πτοούνται και προχωρούν σε νέες τοποθετήσεις οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.674,88 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,39%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,02% και βρίσκεται στις 2.387,43 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,70% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.378,87 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των United Technologies και Caterpillar.

Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Delphi Corp, ενώ πτωτικά κινείται και αυτός της General Motors, μετά την είδηση ότι το σχέδιο διάσωσης της Delphi, που είναι από τους σημαντικότερους προμηθευτές της GM, ματαιώνεται.

Πτωτικά κινούνται επίσης αρκετές μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,95%, στις 5.947,10 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,32%, στις 6.763,39 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,27%, ολοκληρώνοντας στις 4.900,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v