Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στη Wall από αγορά εργασίας

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με την ανακοίνωση για μείωση των θέσεων εργασίας για τρίτο συνεχόμενο μήνα να εντείνει τον προβληματισμό των επενδυτών για την αμερικανική οικονομία. Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές.

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με την ανακοίνωση για μείωση των θέσεων εργασίας για τρίτο συνεχόμενο μήνα να εντείνει τον προβληματισμό των επενδυτών για την αμερικανική οικονομία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κατέγραψε μικρά κέρδη, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τεχνολογικούς τίτλους, με εμφανή όμως τη διάθεση για αναμονή για τις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Η εικόνα στην αγορά εργασίας ισχυροποιεί τα σενάρια ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας ήταν αρνητικές για τρίτο συνεχόμενο μήνα το Μάρτιο, υπερβαίνοντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 80.000 έναντι προβλέψεων για μείωση κατά 60.000. Το Φεβρουάριο είχε σημειωθεί μείωση κατά 63.000. Η ανεργία ενισχύθηκε στο 5,1% από 4,8%.

Στην αγορά, η προσοχή επικεντρώνεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το μέγεθος κάποιων τραπεζικών κολοσσών όπως η UBS και η Citi.

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της UBS μετά από έκκληση διάσπασης από τον πρώην πρόεδρο του ελβετικού ομίλου, Luqman Arnold.

Ο John Reed, ένας από τους σχεδιαστές των συγχωνεύσεων που δημιούργησαν τη Citi τόνισε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι το deal ήταν ένα λάθος.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.586 μονάδες με πτώση 0,31%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,17%, στις 2.359 μονάδες. Πτώση 0,22% για τον S&P, που κινείται στις 1.366 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41%, στις 5.915 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,08% στις 4.884 μονάδες. Κέρδη 0,07% για τον DAX 30, στις 6.746 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v