Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tράπεζες και deals οδηγούν ψηλότερα τη Wall

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς η είδηση για «ένεση» ρευστότητας 5 δισ. δολαρίων προς την Washington Mutual και το deal Novartis - Nestle τροφοδοτούν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Κέρδη καταγράφει στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αμερικανική αγορά, καθώς η «ένεση» ρευστότητας 5 δισ. δολαρίων στην Washington Mutual και το deal μεταξύ της Novartis και της Nestle τροφοδοτούν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, τη σημερινή ανοδική αντίδραση τροφοδοτούν κυρίως οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η TPG εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης 5 δισ. δολαρίων στην Washington Mutual, εντείνει τις ελπίδες των επενδυτών ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Το κλίμα βελτίωσε περαιτέρω η ανακοίνωση ότι η Novartis έκανε πρόταση στην Nestle για την εξαγορά περίπου του 25% της Alcon, έναντι τιμήματος 11 δισ. δολαρίων, με option από τη Novartis να αποκτήσει και το υπόλοιπο 52% της Alcon που κατέχει η Nestle.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.696,54 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,69%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,43%, στις 2.381,25 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,86%, στις 1.382,23 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως Citigroup, AIG, American Express, Bank of America και JP Morgan.

Ανοδικά κινείται επίσης η UBS μετά την αναβάθμισή της σε “buy” από “neutral” από την Merrill Lynch.

Κέρδη εμφανίζει επίσης ο τίτλος της Microsoft μετά την προθεσμία τριών εβδομάδων που έδωσε στην Yahoo για να απαντήσει στην πρόταση εξαγοράς που της έχει κάνει.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,14%, στις 6.014,80 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 6.821,03 μονάδες, με άνοδο 0,85%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,89% υψηλότερα και έκλεισε στις 4.944,60 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v