Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ικανοποίησαν τη Wall τα μεγέθη της Alcoa

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, καθώς οι πρώτες ανακοινώσεις μεγεθών για το α’ τρίμηνο, από την Alcoa, ισχυροποιούν τον προβληματισμό των επενδυτών για την εταιρική κερδοφορία. Υποχωρούν οι ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, καθώς οι πρώτες ανακοινώσεις μεγεθών για το α’ τρίμηνο, από την Alcoa, ισχυροποιούν τον προβληματισμό για την εταιρική κερδοφορία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά, καθώς η αισιοδοξία μετά την είδηση για τη διάσωση της Washington Mutual αντισταθμίστηκε από την ανησυχία εν όψει της επικείμενης έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α’ τριμήνου. Ο τίτλος υποχωρεί σήμερα κατά 12%.

Η Alcoa δεν αντέστρεψε τη νευρικότητα της αγοράς, καθώς ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη κατά 52%, λόγω υψηλότερου ενεργειακού κόστους, ισχνής ζήτησης και αδύναμου δολαρίου. Η μετοχή υποχωρεί κατά 1,5%.

Έντονα πτωτικά κινείται και ο τίτλος της Advanced Micro Devices μετά την ανακοίνωση μείωσης του εργατικού της δυναμικού κατά 10% μετά την υψηλότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των εσόδων στο α’ τρίμηνο.

Επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την αναβάθμιση σε «buy” μετοχών όπως η American Express, η Janus Capital και το NYSE Euronext από την Goldman Sachs.

«Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο για μετοχές του κλάδου με ελάχιστη ή μηδενική έκθεση στις αγορές πίστης. Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα θα μετακυλισθεί από χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρίες σε περιφερειακές τράπεζες και εταιρίες εξειδικευμένης χρηματοδότησης» σημειώνει ο οίκος.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.530 μονάδες με απώλειες 0,65%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,82%, στις 2.345 μονάδες. Απώλειες 0,72% για τον S&P 500, στις 1.362 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,14%, στις 5.946 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,23%, στις 4.883 μονάδες. Πτώση 1,31% για τον DAX 30, στις 6.731 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v