Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Επιστροφή σε πορεία αποδυνάμωσης για τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Κίνας, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν από το υψηλό πέντε εβδομάδων που κατέκτησαν τη Δευτέρα.

Επιστροφή σε πορεία αποδυνάμωσης για τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Κίνας, με τους βασικούς δείκτες της περιοχής να υποχωρούν από το υψηλό πέντε εβδομάδων που κατέκτησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Οι πιέσεις επικεντρώνονται στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες ότι η διεθνής πιστωτική κρίση θα πλήξει την ανάπτυξη και ως εκ τούτου τη ζήτηση ηλεκτρονικών προϊόντων, αλλά και την κερδοφορία των επιχειρήσεων του τομέα.

Πτώση 0,9% για τη μετοχή της Samsung Electronics, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και αυτή της Elpida Memory (-8,8%). Διατηρείται σε τροχιά υποχώρησης και ο κλάδος χρηματοοικονομικών ομίλων, με «ηγέτη» της πτώσης την Fukuoka Financial Group (-12%), καθώς απογοήτευσε με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Στο 1% οι απώλειες για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, μετά τη διαμόρφωσή του σε υψηλό πέντε εβδομάδων στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 8,1%.

Σε ανάλογη πορεία κινείται ο Nikkei, ο οποίος αποδυναμώνεται 1,63%, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί πλησίον του 0,45% και τον βασικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Αυστραλίας ASX να σημειώνει πτώση της τάξης του 1,04%.

«Φωτεινή» εξαίρεση η αγορά της Κίνας, με τον δείκτη CSI 300 να καταγράφει κέρδη κοντά στο 2%, στηριζόμενος, κατά κύριο λόγο, στη θετική πορεία μετοχών πετρελαϊκών ομίλων.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, καθώς αναμένεται ο DAX 30 να κινηθεί μεταξύ 44 και 51 μονάδων χαμηλότερα, ο FTSE 100 από 27 έως 36 μονάδες και ο CAC 40 μεταξύ 37 και 46 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v