Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επτά εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Οι προσδοκίες ότι οι επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση στις πιστωτικές αγορές αλλά και το ισχυρό ράλι στη Wall Street, οδήγησαν τις αγορές της Ασίας σε θεαματική άνοδο 3,5%.

Οι εκτιμήσεις πως οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση στις πιστωτικές αγορές και να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, οδήγησαν τις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Η μετοχή της αυστραλέζικης επενδυτικής τράπεζας Macquarie Group, όπως και η Kookmin Bank της Νοτίου Κορέας κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 8,9% και 8,7% αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση των Lehman Brothers και UBS ότι σχεδιάζουν ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Κέρδη 10% για την ιαπωνική τράπεζα Mizuho Financial Group και 8,3% για την Nomura Holdings.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών διαπραγματεύεται η μετοχή της Samsung Electronics, με άνοδο της τάξης του 3,8%, ενώ κατά 4,7% ενισχύθηκε η μετοχή της Sony Corp.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 3,5% στις 143,43 μονάδες, την μεγαλύτερη άνοδο από τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ κέρδη 3,76% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκυο, στις 13.131,85 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο 4,40% στις 24.154,75 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 2,64% κινείται ο δείκτης ASX της Αυστραλίας, στις 5.502,90 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε διατήρηση της ανοδικής πορείας των ευρωπαϊκών παραπέμπουν τα futures των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, με τον DAX να κινείται 2,95% υψηλότερα, τον FTSE 2,85% και τον CAC 3,43% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v