Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ασιατικών αγορών, στον απόηχο της Wall

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, που ξεκινούν με θετικά πρόσημα το β’ τρίμηνο και υπό την ελπίδα ότι η ύφεση στις ΗΠΑ δεν θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να πλήξει την εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες ξεκινούν με θετικά πρόσημα το β’ τρίμηνο του έτους και υπό την ελπίδα ότι η ύφεση στις ΗΠΑ, δεν θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να πλήξει την εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή της Canon (3,1%), η οποία αντλεί το 30% των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ, ενώ σε ανάλογη πορεία και η μετοχή της Elpida (8,4%), μετά και την ανακοίνωση για αύξηση τιμών της τάξης του 20%.

Στο 0,7% ενισχύεται ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος για το α’ τρίμηνο κατέγραψε απώλειες της τάξης του 12%, έχοντας το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 1992.

Στο 1,4% τα κέρδη για τον Nikkei, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται στο 0,75%, ενώ σε ανάλογη πορεία και η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να καταγράφει κέρδη 0,10%.

Μεικτή η εικόνα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, αυτήν την ώρα, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX να κινείται μεταξύ 19 και 32 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά τρεις μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v