Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέταλλα και πετρέλαιο οδηγούν υψηλότερα την Ασία

Υψηλά κέρδη καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, με την στήριξη να προέρχεται από τις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, τάση η οποία «καλύπτει» τις απώλειες του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Αρκούντως υψηλά κέρδη καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, με την στήριξη να προέρχεται από τις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, τάση η οποία «καλύπτει» τις απώλειες του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Στην κορυφή της ανόδου μετοχές ομίλων όπως οι Mitsubishi Corp. (3,7%) και BHP Billiton (3,8%), ενώ στον αντίποδα κινείται η μετοχή της Australia & New Zealand Banking Group (-4,9%), μετά την πρόβλεψη για αύξηση των επισφαλειών κατά 71%.

«Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανοδικής κερδοφορίας», σημειώνει στο Bloomberg, ο Yoji Takeda, διαχειριστής κεφαλαίων 1,1 δισ. δολαρίων για την RBC Investment (Asia), «ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν τους χρηματοοικονομικούς ομίλους, καθώς αναμένεται και νέος «γύρος» απομειώσεων ενεργητικού».

Στο 0,4% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται τόσο ο Nikkei με κέρδη 1,28% όσο και ο Hang Seng, ο οποίος ενισχύεται πλησίον του 1,10%.

Παρά τις πιέσεις από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, σε θετικό έδαφος και η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να καταγράφει άνοδο 0,15%.

Ράλι για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη για το σύνολο των ασιατικών αγορών, τα οποία διαμορφώνονται στο 2,5%.

Ανοδικό προοιωνίζεται το ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters καθώς ο DAX 30 κινείται υψηλότερα κατά 17 μονάδες, ο FTSE 100 πλησίον των 16 και ο CAC 40 κατά 15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v