Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και τεχνολογία «στηρίζουν» την Ασία

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενεργειακών εταιρειών και ομίλων εκμετάλλευσης ορυχείων, μετά και τη διαμόρφωση πετρελαίυ σε νέο ιστορικό υψηλό.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενεργειακών εταιρειών και επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ορυχείων, μετά και τη διαμόρφωση του μαύρου χρυσού σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ανοδική πορεία για τις μετοχές των Sumitomo Mitsui Financial Group (2,9%) και Macquarie Group (2,8%), μετά και τη δήλωση του επικεφαλής της Lehman Brothers ότι «το χειρότερο «κομμάτι» της κρίσης έχει περάσει».

Κέρδη για τις μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών όπως η BHP Billiton (2,7%), ενώ ανοδικά κινούνται και αυτές των Toshiba (3,3%) και Hynix Semiconductor (0,9%), καθώς οι δύο όμιλοι προβλέπουν πως τα κέρδη τους θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της αγοράς.

«Οι επενδυτές μοιάζουν να πιστεύουν, πλέον, ότι το χειρότερο μέρος της κρίσης βρίσκεται πίσω μας και ως εκ τούτου η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά. Θετική, σαφώς, επίδραση στην αγορά και κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο είχαν οι αισιόδοξες προβλέψεις της Intel για το β’ τρίμηνο», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Shigemi Nonaka, διαχειριστής κεφαλαίων 218 εκατ. δολαρίων για την Polestar Investment Management.

Πλησίον του 0,9% ενισχύεται ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τους οκτώ εκ των δέκα κλαδικών δεικτών που τον απαρτίζουν να εμφανίζουν άνοδο.

Ισχυρή η άνοδος για τον Nikkei, ο οποίος σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,30%, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να ενισχύεται 0,73% αλλά και της Αυστραλίας όπου ο βασικός δείκτης ASX σημειώνει άνοδο 1,16%.

Στον αντίποδα, συνεχίζεται η πτώση στην κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί πλησίον του 2,3%, πιεζόμενος κατά κύριο λόγω από κλάδους «ευαίσθητους» στο υψηλό πετρελαϊκό κόστος, όπως αυτός κοινής ωφέλειας.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters. Κέρδη 0,9% για DAX 30 και FTSE 100, ενώ πλησίον του 1,2% ενισχύεται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v