Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή ενίσχυση στις ασιατικές αγορές

Η διαμόρφωση του μαύρου χρυσού σε νέα ρεκόρ, στηρίζει τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τις ασιατικές αγορές να αντιστρέψουν το κλίμα και να κινηθούν ανοδικά.  Κέρδη για Nikkei, απώλειες στην Κίνα.

Η διαμόρφωση του μαύρου χρυσού σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στηρίζει τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τις ασιατικές αγορές να αντιστρέψουν το κλίμα και να κινηθούν ανοδικά.

Σημαντική άνοδος για τη μετοχή της Mitsubishi Corp., η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της από trading εμπορευμάτων, με την Deutsche Bank να συστήνει αγορά της μετοχής.

Κέρδη 0,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 4 προς 3.

Στο 0,6% η άνοδος για τον Nikkei, ενώ σε διαδικασία «πλήρους ανάκαμψης» η αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να ανακάμπτει 1%.

Οριακά χαμηλότερα κινείται ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με υποχώρηση 0,05%, ενώ παραμένουν οι ισχυρές πιέσεις για την κινεζική αγορά με τον δείκτη CSI 300 να σημειώνει απώλειες 2,3%, ενώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας «είδε» την αξία του να υποχωρεί 6,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v