Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 7 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες αγγίζουν υψηλό επτά εβδομάδων, υπό το πρίσμα ότι οι τραπεζικές ζημίες λόγω πιστωτικής κρίσης πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους. Ανάκαμψη και για Κίνα.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες αγγίζουν υψηλό επτά εβδομάδων, υπό το πρίσμα ότι οι τραπεζικές ζημίες λόγω πιστωτικής κρίσης πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.

Σε υψηλό μηνός η μετοχή της National Australia Bank (2%), μετά τις χαμηλότερες, ακόμη και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, ζημίες της Citigroup, ενώ στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους η μετοχή της Komatsu (6,1%), του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού εξοπλισμού κατασκευών, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Caterpillar.

«Η ανακοίνωση καλύτερων των αναμενομένων οικονομικών αποτελεσμάτων από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες της υφηλίου βοηθά στην επιστροφή της αισιοδοξίας στις αγορές», επισημαίνει η κ. Nicole Sze, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της Bank of Julius Baer στη Σιγκαπούρη.

Κέρδη 2,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού καθώς και οι δέκα κλαδικοί δείκτες που τον απαρτίζουν κινούνται ανοδικά. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 12% από το χαμηλότερο επίπεδό του, στο οποίο βρέθηκε στις 17 Μαρτίου.

Ράλι για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να σημειώνουν άνοδο 3,10% και 2,46% αντίστοιχα, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και η ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,44%.

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά και για την κινεζική αγορά, έπειτα από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρών πιέσεων, καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μερική απελευθέρωση των πωλήσεων “"ocked-up" μετοχών.

Κέρδη 0,84% για τον Shanghai Composite, ενώ ο CSI 300 έφτασε να ενισχύεται έως και 7,5%, "έκρηξη" η οποία ακολουθήθηκε από πολλές ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο δείκτης να περιορίσει την άνοδό του κοντά στο 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v