Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η κινεζική αγορά

Έντονα πτωτική κίνηση για την κινεζική χρηματαγορά, η οποία «κλείνει» την εβδομάδα με απώλειες ρεκόρ, εν τω μέσω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα για τις τράπεζες. Σταθεροποίηση σε Τόκιο.

Έντονα πτωτική κίνηση για την κινεζική χρηματαγορά, η οποία «κλείνει» την εβδομάδα με απώλειες ρεκόρ, εν τω μέσω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα για τις τράπεζες, προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Σημαντική υποχώρηση για τη μετοχή της Huaneng Power International (-3,5%), μετά την πρόβλεψη της Shanghai Electric Power (-3,9%) για απώλειες στο α’ τρίμηνο λόγω της «υψηλής πτήσης» της τιμής άνθρακα, ενώ χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγή της στην αγορά της Σαγκάης τον Νοέμβριο, κινείται η PetroChina (-3,4%).

Στο 1,4% οι απώλειες για τον δείκτη CSI 300, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του να φθάνουν στο 12%, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2005. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 43% σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδό του, το οποίο κατέκτησε στις 16 Οκτωβρίου 2007.

Πτώση 2,1% για τον Shanghai Composite, ενώ στο 1,7% υποχωρεί ο Shenzhen Composite.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,78%.

Οριακά κέρδη 0,06% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πλησίον του 0,34% ενισχύεται ο ιαπωνικός Nikkei.

«Οι επενδυτές αναζητούν «ενδείξεις» για να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών, αλλά τελικώς απογοητεύονται. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κυρίως από τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων και τις προειδοποιήσεις μάλλον τους οδηγούν σε ρευστοποιήσεις», υποστηρίζει στο πρακτορείο Bloomberg, η Leslie Phang, διαχειρίστρια κεφαλαίων της Schroders.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων αμερικανικών εταιρειών και κυρίως αυτής της Citigroup, βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures να υποδεικνύουν ήπια ανοδική πορεία.

Βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters αυτήν την ώρα ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 15 μονάδες, ο DAX 30 στις 42 μονάδες και ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v