Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων εκ νέου οι ασιατικές αγορές

Η αποδυνάμωση μετοχών ραπεζών & ομίλων υψηλής τεχνολογίας, αντιστρέφουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές οι οποίες υποχωρούν από το υψηλό επίπεδο 7 εβδομάδων που κατέκτησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πτώση 1,1% στο Τόκιο.

Η αποδυνάμωση μετοχών τραπεζών και ομίλων υψηλής τεχνολογίας, αντιστρέφουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές οι οποίες υποχωρούν από το υψηλό επίπεδο 7 εβδομάδων που κατέκτησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η κάθετη πτώση στα κέρδη της Bank of America σε συνδυασμό με τα μη ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της Texas Instruments επιβαρύνουν τις επενδυτικές διαθέσεις, με αποτύπωση στην πτωτική πορεία της National Bank of Australia (-1,9%) και Tokyo Electron (-4,3%).

«Σαφώς θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις από την εταιρική κερδοφορία, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αντιστροφή των επενδυτικών διαθέσεων», σημειώνει κορυφαίος αναλυτής στο πρακτορείο Bloomberg.

Πτώση 1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς τρία.

Σε ανάλογη πορεία ο ιαπωνικός Nikkei, ο οποίος αποδυναμώνεται 1,15%, ενώ ελαφρώς καλύτερη η πορεία στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 0,80%.

Σε τροχιά πιέσεων και η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί 0,53%. Επιστροφή σε ισχυρά πτωτική τροχιά για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 2,8%.

Μεικτά πρόσημα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται οριακά υψηλότερα κατά 15 μονάδες, τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά επτά μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται πλησίον των έξι μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v