Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 8 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, διαμορφώνονται οι ασιατικές αγορές, με στήριξη από πετρελαϊκούς και μεταλλευτικούς ομίλους. Ισχυρή ανάκαμψη για Κίνα, με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους.  

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, διαμορφώνονται οι ασιατικές αγορές, με στήριξη από πετρελαϊκούς και μεταλλευτικούς ομίλους. Ισχυρή ανάκαμψη για Κίνα, με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους. 

Ισχυρά ανοδικά η μετοχή της Mitsui & Co. (1,8%), ενώ ράλι καταγράφει η φαρμακευτική Chugai Pharmaceutical (9,5%), μετά και την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας της. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την θυγατρική της Roche Holdings στην Ιαπωνία.

«Τα εμπορεύματα αποτελούν, τουλάχιστον προς το παρόν, την «αγαπημένη» επιλογή των περισσότερων επενδυτών. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τους», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Jason Lee, διαχειριστής κεφαλαίων 2,1 δισ. δολαρίων για την Amanah Raya-JMF Asset Management.

Η «έκρηξη» στις τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται «ένα βήμα» πριν από τα 120 δολάρια, αλλά και η ισχυρή πορεία στις τιμές βασικών, πολυτίμων μετάλλων αλλά και αγροτικών εμπορευμάτων, αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν στην ανάκαμψη των ασιατικών αγορών.

Επιστροφή σε «ομαλή πορεία» και για την αγορά της Κίνας, με διαμόρφωση της σε υψηλό δύο εβδομάδων, με «ηγέτη» τραπεζικούς τίτλους, μετά και την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από την China Merchants Bank (3,2%).

Άνοδος 3,2% για τον δείκτη CSI 300, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζει και ο Shanghai Composite με κέρδη 3,1%.

Στο 1% η ενίσχυση για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει σημειώσει κέρδη 13% από το χαμηλότερο επίπεδό του, το οποίο άγγιξε στις 17 Μαρτίου.

Σε θετική τροχιά οι αγορές Ιαπωνίας και Χονγκ Κονγκ, με τους Nikkei και Hang Seng να ενισχύονται 0,56% και 0,87% αντίστοιχα, ενώ διαθέσεις ράλι στην Αυστραλία, όπου ο δείκτης ASX σημειώνει κέρδη 1,47%.

Εξαιρετικά συγκρατημένες κινήσεις καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον FTSE 100 να κινείται μεταξύ πτώση κατά 5 μονάδες και ανόδου κατά δύο, ενώ την ίδια ακριβώς πορεία σημειώνει και ο DAX 30. Μεταξύ απωλειών κατά μία μονάδα και κερδών κατά τέσσερις διαμορφώνονται τα futures του CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v