Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη και Fed στο επίκεντρο των ασιατικών αγορών

Εταιρική κερδοφορία και Fed στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, οι οποίες κινούνται οριακά χαμηλότερα, με «φωτεινή εξαίρεση» το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Εταιρική κερδοφορία και Fed στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, οι οποίες κινούνται οριακά χαμηλότερα, με «φωτεινή εξαίρεση» το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Η ανακοίνωση κερδών πολύ υψηλότερων από τις προσδοκίες της αγοράς για τον κινεζικό, ασφαλιστικό όμιλο Ping An (6,1%), αλλά και η εντυπωσιακή πορεία κερδοφορίας της Matsushita Electronics (11%), αποτέλεσαν παράγοντα στήριξης των επενδυτικών διαθέσεων για αύξηση τοποθετήσεων.

Ήπιες οι πιέσεις για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος υποχωρεί 0,3%, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα. Ο δείκτης σημείωσε κέρδη 8,2% για τον Απρίλιο, καταγράφοντας την καλύτερη μηνιαία πορεία του από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Πιέσεις για την αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,23%, ενώ πρακτικά αμετάβλητος παραμένει ο ευρύτερος δείκτης της Topix.

Οριακές οι απώλειες για την αγορά της Αυστραλίας με τον ASX να υποχωρεί 0,04%, ενώ στο 0,18% αποδυναμώνεται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Συνεχίζεται το ράλι για την αγορά της Κίνας, με τον δείκτη Shanghai Composite να ενισχύεται πλησίον του 3,4% ενώ στο 3,3% διαμορφώνεται η άνοδος για τον CSI 300.

Σημειώνεται ότι, εξαιρουμένων Αυστραλίας, Ιαπωνίας και Ν. Ζηλανδίας, οι ασιατικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στη σημερινή απόφαση της Fed, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και διαμόρφωσή τους στο 2%. Το «μεγάλο ερωτηματικό» είναι κατά πόσο η Fed θα σηματοδοτήσει διακοπή των συνεχιζόμενων μειώσεων επιτοκίων ή όχι.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX να κινείται 24 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη τριών μονάδων και τον CAC 40 πλησίον των 12 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v