Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στα «χνάρια» της Wall για την Ασία

Απώλειες, για πρώτη φορά μετά από ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων, καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, με τους τραπεζικούς τίτλους να βρίσκονται, εκ νέου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ανοδική πορεία για μεταλλευτικές.

Απώλειες, για πρώτη φορά μετά από ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων, καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, με το επίκεντρο των ρευστοποιήσεων να αφορά, εκ νέου, τραπεζικούς τίτλους.

Σημαντικές απώλειες για την Kookmin Bank (-3,2%), τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Ν. Κορέας, ο οποίος διαμορφώνεται σε χαμηλό μίας εβδομάδας, αλλά και για την St. George Bank (-3%), τον πέμπτο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα ανοδικά κινούνται οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, μετά και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του χαλκού, με την BHP Billiton να καταγράφει άνοδο 0,6% και την Rio Tinto πλησίον του 1,3%.

«Οι, μέχρι στιγμής, ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων στον χρηματοοικονομικό κλάδο δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, καθώς υποδεικνύουν ότι η κρίση εξακολουθεί να «ροκανίζει» τα κέρδη του», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, η Leslie Phang, επικεφαλής του τομέα επενδύσεων της Schroders στη Σιγκαπούρη, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 275 δισ. δολαρίων.

Απώλειες 0,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, μετά το τριήμερο ράλι που τον οδήγησε σε άνοδο 2%. Οι ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στον κλαδικό δείκτη χρηματοοικονομικών ομίλων, με πτώση 0,9%.

Κλειστή παραμένει, λόγω αργίας, η αγορά της Ιαπωνίας, ενώ πτωτική κίνηση ακολουθεί και το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί κατά 0,40%.

Επιστροφή σε περιβάλλον πιέσεων και για την κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να κινείται 1,9% χαμηλότερα, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς τρία. Ανάλογη η εικόνα και για τον Shanghai Composite με απώλειες στο 1,1%.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία κινήθηκε πτωτικά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow Jones να αποδυναμώνεται κατά 0,68% και να διαμορφώνεται στις 12.969,54 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,52% και ολοκλήρωσε στις 2.464,12 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε 0,45% χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.407,49 μονάδες.

Μεικτή εικόνα καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 31 μονάδες, τον DAX 30 να αποδυναμώνεται οριακά πλησίον των έξι μονάδων και τον CAC 40 να ακολουθεί ανάλογη πορεία, με απώλειες μόλις τριών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v