Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε σταθερή τροχιά ανόδου οι ασιατικές αγορές

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων, αν και σε σχετικά ήπιο ρυθμό, καταγράφεται στις ασιατικές αγορές, παρά τις πιέσεις που συνεχίζουν να δέχονται οι μετοχές τραπεζικών ομίλων. Ανάκαμψη και για Κίνα.

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων, αν και σε σχετικά ήπιο ρυθμό, καταγράφεται στις ασιατικές αγορές, παρά τις πιέσεις που συνεχίζουν να δέχονται οι μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Οι επενδυτές προχωρούν σε προσεκτικές τοποθετήσεις, φροντίζοντας να «αποφεύγουν» την υψηλή έκθεση σε τραπεζικούς τίτλους, καθώς δεν έχει καταστεί απόλυτα ξεκάθαρο εάν βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πιστωτικής κρίσης που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2007.

«Η εμπιστοσύνη ανακάμπτει σταδιακά, αλλά η διστακτικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των επενδυτών την τρέχουσα περίοδο, σαφώς λόγω της πιστωτικής κρίσης», σημειώνει ο Beat Lenherr, επικεφαλής διεθνών επενδύσεων της LGT Capital Management.

Ήπιες απώλειες της τάξης του 0,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος όμως έχει κατορθώσει να «καλύψει» το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του, με άνοδο 13% ύστερα από το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε στις 17 Μαρτίου.

Στο 0,70% τα κέρδη για τον Nikkei, με στήριξη από τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών ομίλων όπως η NTT (10.%), αλλά και φαρμακευτικών εταιρειών όπως η Astellas Pharma (5%), καθώς και οι δύο ανακοίνωσαν ενίσχυση των προγραμμάτων αγοράς ιδίων μετοχών αλλά και υψηλότερα μερίσματα.

Ανάκαμψη για την κινεζική αγορά με τον δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 2,1%, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται και η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο ASX σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,13%.

Στον αντίποδα πιέσεις καταγράφονται στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, κυρίως σε ασφαλιστικούς ομίλους, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα, όπου ο δείκτης Hang Seng αποδυναμώνεται 1,40%.

Μεικτή η εικόνα, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται 11 μονάδες υψηλότερα, τον CAC 40 να υποχωρεί κατά επτά μονάδες και τον FTSE 100 να αποδυναμώνετια πλησίον των 17 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v