Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Ασία – Πιέσεις για Κίνα

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, με τους περισσότερους δείκτες να σημειώνουν ήπια άνοδο. Πτωτική κίνηση για την αγορά της Κίνας, μετά την υποβάθμισή από JPMorgan.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, με τους περισσότερους δείκτες να σημειώνουν ήπια άνοδο. Πτωτική κίνηση για την αγορά της Κίνας, μετά και από υποβάθμιση της σύστασής της από την JPMorgan.

Σε ανοδική τροχιά, για μία ακόμη συνεδρίαση, οι μετοχές ομίλων παραγωγής εμπορευμάτων, καθώς ο μαύρος χρυσός κινείται κοντά σε ιστορικά υψηλά, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και τα μέταλλα.

Στο υψηλότερο επίπεδο 12 ετών η Woodside Petroleum (8,4%), ενώ σε ανάλογα ισχυρή τροχιά κινούνται οι μετοχές των Nippon Steel (3,1%) και JFE Holdings (1,5%), οι δύο κορυφαίες χαλυβουργίες της Ιαπωνίας.

Πτώση 0,98% για τον CSI 300 στην Κίνα, καθώς οι υψηλές τιμές πετρελαίου αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον πληθωρισμό. Παράλληλα η αγορά της Κίνας υποβαθμίστηκε σε “neutral” από τον αναλυτή της JPMorgan, Adrian Mowart, λόγω της ανόδου του πληθωρισμού αλλά και της διακοπής του προγράμματος ανατίμησης του γουάν.

Στον αντίποδα κέρδη 0,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον δείκτη σε έξι συνεδριάσεις να έχει σημειώσει άνοδο 3,7%, καταγράφοντας την καλύτερη πορεία του από τον Ιούλιο του 2007.

Κέρδη 0,29% για τον Nikkei, ενώ στο «ίδιο μήκος κύματος» κινούνται οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τους Hang Seng και ASX να ενισχύονται 0,72% και 0,21%.

Ανοδική πορεία καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται έως και 31 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 στις 21 μονάδες και τον CAC 40 πλησίον των 25 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v