Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Η ισχυρότερη άνοδος σε διάστημα δύο εβδομάδων σημειώνεται στις ασιατικές αγορές, με την στήριξη να προέρχεται από τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και αερομεταφορών.

Η ισχυρότερη άνοδος σε διάστημα δύο εβδομάδων σημειώνεται στις ασιατικές αγορές, με την στήριξη να προέρχεται από τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και αερομεταφορών.

Σε υψηλό δύο ετών η μετοχή της Sony (9,1%), μετά την πρόβλεψη ότι τα κέρδη της στο τρέχον έτος θα είναι καλύτερα των προβλέψεων της αγοράς, ενώ σε ανάλογη πορεία, διαμορφούμενη σε υψηλό 10 μηνών βρίσκεται και η μετοχή της NEC (12%).

Ράλι για την Qantas (7,6%), η οποία ανακοίνωσε την επίτευξη αναστολής απεργιακών κινητοποιήσεων των μηχανικών της.

«Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις μετοχές εταιρειών παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών για καταναλωτές, καθώς καταγράφονται σαφής ενδείξεις ανάκαμψη της κατανάλωσης», σημειώνει στο Bloomberg ο Roger Groebli, διαχειριστής κεφαλαίων στην ABN Amro Private Banking στη Σιγκαπούρη.

Κέρδη 0,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα.

Στο 1,01% η άνοδος για τον Nikkei, ενώ πορεία ενίσχυσης ακολουθεί σχεδόν το σύνολο των ασιατικών αγορών, με εξαίρεση αυτές Ν. Ζηλανδίας και Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,52%.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να ενισχύεται σε ποσοστό της τάξης του 0,52%. Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση για την κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να ενισχύεται 1,2%.

Εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων, με αυτήν που ξεχωρίζει να είναι η ανακοίνωση ρυθμού ανάπτυξης στην ευρωζώνη στο α’ τρίμηνο αλλά και πληθωρισμού Απριλίου, βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πάντως ήπια πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών – βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters – με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 16 μονάδες, τον FTSE 100 πλησίον των 11 και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v