Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 5 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Η διαμόρφωση του μαύρου χρυσού «μία ανάσα» από τα 130 δολάρια στη Ν. Υόρκη, σε συνδυασμό με χειρότερα του αναμενόμενου εταιρικά μεγέθη, οδηγούν σε χαμηλό 5 εβδομάδων τις ασιατικές αγορές.

Η διαμόρφωση του μαύρου χρυσού «μία ανάσα» από τα 130 δολάρια στη Ν. Υόρκη, σε συνδυασμό με χειρότερα του αναμενόμενου εταιρικά μεγέθη, οδηγούν στην ισχυρότερη πτώση, για διάστημα πέντε εβδομάδων, τις ασιατικές αγορές.

Σε χαμηλό μηνός η μετοχή της Mitsubishi UFJ Financial Group (-4,8%), μετά την πρόβλεψη ότι τα κέρδη της θα παραμείνουν αμετάβλητα στο τρέχον έτος χρήσης 2008-09, ενώ σε πτωτική τροχιά και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, όπως της Rio Tinto (-3.2%).

Ο μεταλλευτικός κλάδος υποχωρεί, μετά και από έκθεση της Morgan Stanley, στην οποία ο διεθνής οίκος προβλέπει υποχώρηση της ζήτησης πρώτων υλών από την Κίνα, με αποτέλεσμα «ήπια» αποκλιμάκωση στις τιμές μετάλλων.

Σε χαμηλό ενός μηνός η κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να υποχωρεί 2,9%, καθώς η «έκρηξη» πετρελαίου εντείνει τις ανησυχίες για ανάλογη πορεία στον πληθωρισμό.

Στο 1,4% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14/4, με το ισοζύγιο πτωτικών-ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς ένα.

Ισχυρές οι πιέσεις και στην ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να υποχωρεί 1,98%, ενώ σε ανάλογη πορεία και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng κινείται χαμηλότερα σε ποσοστό 1,45%. Ελαφρώς καλύτερη η εικόνα για την αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,69%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον FTSE 100 να κινείται τρεις μονάδες υψηλότερα, τον DAX 30 πλησίον των οκτώ μονάδων και τον CAC 40 στις τέσσερις μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v