Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο Χονγκ Κονγκ λόγω εξαγορών

Με το «δεξί» ξεκινούν τον Ιούνιο οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να καταγράφει ράλι, μετά και την ανακοίνωση εξαγοράς της CMDA από την China Telecom.

Με το «δεξί» ξεκινούν τον Ιούνιο οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να καταγράφει ράλι, μετά και την ανακοίνωση εξαγοράς της CMDA από την China Telecom.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, όπως αυτές των BHP Billiton (3,5%) και Rio Tinto (2,7%), μετά την αντίστοιχη ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων τόσο στο Λονδίνο όσο και στις αγορές της Ασίας.

Στις μετοχές με σημαντική άνοδο και αυτή της Posco (2,7%), κατόπιν αναβάθμισης της τιμής στόχου από την Lehman Brothers.

Η αρκούντως έντονη εξαγοραστική δραστηριότητα στην Ασία, με την απόκτηση έναντι 100 δισ. γουάν του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της CMDA από την China Telecom, αλλά και την εξαγορά της αμερικανικής Asarco από την ινδική Sterlite (1,95%) έναντι 2,6 δισ. δολαρίων, αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα στήριξης των κυριότερων ασιατικών χρηματιστηρίων

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε διάστημα δύο συνεδριάσεων έχει σημειώσει κέρδη 2,1%, ενώ ο κλαδικός δείκτης μεταλλευτικών ομίλων ενισχύεται 1,35.

Στο 0,50% τα κέρδη για τον Nikkei και πλησίον του 0,31% για τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, ο οποίος κατορθώνει να αντιστρέψει πορεία, μετά από τις αρκετά ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε στις δύο πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Στο 1,27% η άνοδος για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πρακτικά αμετάβλητος παραμένει ο κινεζικός CSI 300.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται 11 μονάδες χαμηλότερα, ενώ οι FTSE 100 και CAC 40 υποχωρούν κατά 13 και επτά μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v