Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση…χωρίς αλεξίπτωτο για τις ασιατικές αγορές

Σε πορεία ελεύθερης πτώσης βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Ασίας, μετά από το σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, στον απόηχο των ισχυρών τραπεζικών πιέσεων στη Wall. Πτώση 2,19% για Χονγκ Κονγκ.

Σε πορεία ελεύθερης πτώσης βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Ασίας, μετά από το σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, στον απόηχο των ισχυρών τραπεζικών πιέσεων στη Wall Street.

Ισχυρές απώλειες για τις μετοχές των Macquarie Group (-5,3%) και Nomura Holdings (-1,6%), μετά την υποβάθμιση της σύστασης τριών κορυφαίων τραπεζών της Wall Street (Morgan Stanley, Merrill Lynch & και Lehman Brothers Holdings) από την Standard & Poor’s αλλά και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Wachovia να απολύσει τον CEO του ομίλου.

Οι ανησυχίες για την πορεία των τραπεζών, λόγω της εξελισσόμενης πιστωτικής κρίσης δεν φαίνεται να «εγκαταλείπει» τις αγορές σε διεθνές επίπεδο, με τους φόβους για περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικού αλλά και πιθανές νέες καταρρεύσεις να κυριαρχούν.

Στο 1,2% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον κλαδικό δείκτη χρηματοοικονομικών ομίλων να δέχεται ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις.

Σε ανάλογη πορεία η αγορά του Τόκιο, όπου ο Nikkei αποδυναμώνεται 1,80%, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 2,10%, ενώ ο Hang Seng υποχωρεί στο Χονγκ Κονγκ κατά 2,19%, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται 0,3%, ενώ κατά 1,41% χαμηλότερα κινείται ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας.

Πραγματικό «τραπεζικό χαστούκι» δέχθηκε, χθες, η Wall Street με τον Dow Jones να κλείνει στις 12.504,71 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,06%, τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 1,23% στις 2.491,53 μονάδες, και τον S&P 500 να σημειώνει πτώση 1,05% στις 1.385,69 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται μεταξύ 11 και 24 μονάδων χαμηλότερα.

Ανάλογη εικόνα για βρετανική και γαλλική αγορά, όπου οι FTSE 100 και CAC 40 υποχωρούν κατά 20 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v