Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ...εις υγείαν InBev και άλλων deals

Η αναθέρμανση της δραστηριότητας εξαγορών και οι φήμες για σημαντικά deals, δημιουργούν συνθήκες ανάκαμψης σε ευρωαγορές και futures Wall, μετά τις πρόσφατες «βουτιές.»

Η αναθέρμανση της δραστηριότητας εξαγορών και οι φήμες για σημαντικά deals, σε συνδυασμό με την σταθερή ανατίμηση των μετοχών ενέργειας και μετάλλων, δημιουργούν συνθήκες ανάκαμψης σε ευρωαγορές και futures Wall, μετά τις πρόσφατες «βουτιές.»

Η προσφορά-ρεκόρ στον χώρο της ζυθοποιίας, από την InBev (+3%) στην Anheuser-Busch (+8,4%), βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σημαντικά κέρδη 3,8% αποκομίζει και η Premiere, το μεγαλύτερο συνδρομητικό κανάλι της Γερμανία, κατόπιν φημών ότι η News Corp. του Rupert Murdoch, που κατέχει ήδη μερίδιο 25% στο κανάλι, θα καταθέσει προσφορά πλήρους εξαγοράς.

Στο ίδιο μοτίβο, η Banco Popular Espanol εκτινάσσεται 4,3% κατόπιν δημοσιεύματος που μιλά για ενδιαφέρον Μεξικανών επενδυτών για την εξαγορά μεγάλου μεριδίου της.

Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να αποκομίζει κέρδη μετά την νέα αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου.

Η BP ενισχύεται 1,6% κατόπιν και της αναβάθμισης της σύστασης της Lehman Brothers για την μετοχή της. Η Total κερδίζει 1,2%.

Αναρρίχησης συνέχεια και για τον μεταλλευτικό κλάδο, με την αρωγή της θετικής σύστασης της Goldman Sachs για την ινδική Vedanta Resources (+2,7%).

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,80% στις 5769 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,30% στις 6670 μονάδες και ο CAC 0,24% στις 4671 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα περί το +0,3% προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με την προσδοκία ότι τα στατιστικά μεγέθη θα καταδείξουν αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Μαΐου.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και το επιχειρηματικό βαρόμετρο DJ-BTMU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v