Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσιμες οι ευρωαγορές -Άνοδος σε futures Wall

Σε αρνητικό έδαφος, χωρίς πάντως αξιοσημείωτες μεταβολές, γυρίζουν οι ευρωαγορές λόγω της ανοδικής κίνησης στο πετρέλαιο. Ελαφρά άνοδο προοιωνίζονται για το άνοιγμα της Wall οι προθεσμιακές αγορές.

Σε αρνητικό έδαφος, χωρίς πάντως αξιοσημείωτες μεταβολές, γυρίζουν οι ευρωαγορές λόγω της ανοδικής κίνησης στο πετρέλαιο. 

Ο τραπεζικός κλάδος το πρωί σημείωσε αισθητή ανάκαμψη, κατόπιν της ανακοίνωσης της Royal Bank of Scotland ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου θα είναι «ικανοποιητικά». Η μετοχή της RBS υποχωρεί πάντως το μεσημέρι 2% μετά τα αρχικά κέρδη.

Τα κέρδη του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου ευνοούν η θετική σύσταση της UBS για τη μετοχή της HBOS, που ενισχύθηκε σχεδόν 5%, και τα κέρδη της BNP Paribas κατόπιν της εξαγοράς του βραχίονα prime brokerage της Bank of America.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι αεροπορικές εταιρίες ενισχύονται, στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου από τα επίπεδα-ρεκόρ.

Η Porsche κερδίζει 2,1% και η British Airways 1,9%.

Κατά τα λοιπά, η Corporate Express κερδίζει 1,5% κατόπιν της συμφωνίας εξαγοράς της από τη Staples.

Η Inditex ενισχύεται 3,5% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,26% στις 5.810 μονάδες, εξαιτίας έντονων πιέσεων στις κατασκευαστικές επιχειρήσεις κατόπιν της φήμης ότι η Barratt Developments (-21%) θα ανακοινώσει περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικών.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,22% στις 6.755 μονάδες και ο CAC 0,28% στις 4.767 μονάδες.

Ελαφρά άνοδο προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Στην αμερικανική αγορά θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση Beige Book της Κεντρικής Τράπεζας, που αναμένεται να προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική του ρυθμιστή της πιστωτικής πολιτικής της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη. Θα ανακοινωθούν επίσης τα μεγέθη του προϋπολογισμού Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v