Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσιμες οι ευρωαγορές -Αντίδραση futures Wall

Μικρές διακυμάνσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται επιχείρηση ανάκαμψης στη Wall Street, μετά τις δραματικές απώλειες της Παρασκευής.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται επιχείρηση ανάκαμψης στη Wall Street, μετά τις δραματικές απώλειες της Παρασκευής.

Οι τραπεζικοί τίτλοι επιστρέφουν στο επίκεντρο της πτώσης καθώς αναμένονται περαιτέρω ζημίες εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης στο β΄ τρίμηνο.

Έντονες είναι οι πιέσεις στους ενεργοβόρους κλάδους και ειδικά στις αεροπορικές επιχειρήσεις και στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η αναρρίχη των τιμών του πετρελαίου, των μετάλλων και των αγροτικών εμπορευμάτων συντηρεί σε υψηλότερα επίπεδα τις σχετικές βιομηχανίες και περιορίζει τις πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ειδικά στον βρετανικό FTSE που παραμένει από το πρωί σε θετικά πρόσημα, με εξαίρεση λίγες στιγμές, όπως μετά την ανακοίνωση της «έκρηξης» στους δείκτες τιμών χονδρικής.

Το μεσημέρι ο FTSE ενισχύεται 0,09% στις 5.911 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,14% στις 6.794 μονάδες και ο CAC διαμορφώνεται με μικρή πτώση στις 4.791 μονάδες.

Η UBS υποχωρεί 2,1% στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο έπειτα από δημοσίευμα της «Sonntag» ότι θα ανακοινώσει περαιτέρω ζημίες, της τάξης των 4 δισ. φράγκων, στο β΄ τρίμηνο.

Η Deutsche Bank υποχωρεί 1,7% και η HBOS 1,5%.

Η Barclays εμφανίζει απώλειες 0,8% κατόπιν δημοσιεύματος της «Sunday Telegraph» ότι συζητά με sovereign wealth funds για να της εξασφαλίσουν 3 δισ. στερλίνες.

Οι επενδυτές αναμένουν και τις εξελίξεις όσον αφορά στη Lehman Brothers, που αναμένεται να ανακοινώσει πρόωρα αποτελέσματα β΄ τριμήνου και αύξηση κεφαλαίου ίσως 5 δισ. δολ.

Η British Airways διολισθαίνει 1,9% και η Daimler 1,7%.

Η Saint-Gobain υποχωρεί 2,1% κατόπιν της δήλωσης του επικεφαλής της ότι δεν βλέπει «κανένα καλό» από την κατασκευαστική βιομηχανία των ΗΠΑ το 2008 και το 2009.

Η Cap Gemini υποχωρεί 3,3% κατόπιν της υποβάθμισής της από τη Citigroup.

Οι αγορές futures προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v