Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σβήνουν τα κέρδη στις αγορές ενόψει ανεργίας ΗΠΑ

Έπειτα από ένα «δυνατό» πρωινό στον απόηχο της διεθνούς ανόδου λόγω ανάκαμψης εμπορευμάτων, οι τόνοι γίνονται επιφυλακτικοί σε ευρωαγορές και futures Wall, καθώς τα βλέμματα στρέφονται στα μεγέθη ανεργίας ΗΠΑ.

Έπειτα από ένα «δυνατό» πρωινό στον απόηχο της διεθνούς ανάκαμψης λόγω ανόδου των τιμών εμπορευμάτων, οι τόνοι γίνονται επιφυλακτικοί στις ευρωαγορές και στα futures της Wall, καθώς τα βλέμματα στρέφονται στα στοιχεία για την ανεργία ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,58% στις 6.030 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί ελαφρώς στις 6.942 μονάδες και ο CAC σταθεροποιείται λίγο πάνω από τις 4.900 μονάδες.

Οι πετρελαϊκές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις επιστρέφουν στο επίκεντρο και ενισχύονται αισθητά κατόπιν της διήμερης δυναμικής ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου και της ανόδου 1,5% των τιμών του χαλκού.

Η BP ενισχύεται 1,9% και η Total 1,5%. Η BHP Billiton απολαμβάνει ράλι 3,1% και η Rio Tinto 2,3%.

Η National Semiconductor ενισχύεται 6,7% στη Γερμανία κατόπιν ανακοίνωσης μικρότερης της αναμενόμενης μείωσης κερδών δ΄ τριμήνου. Η Infineon Technologies ακολουθεί με άνοδο 2,4% και η STMicroelectronics με 0,9%.

Σημειώνεται ότι η Societe Generale υποβάθμισε τη UBS και την Credit Suisse σε «πώληση» από «διακράτηση» προβλέποντας «δύσκολους καιρούς» για τον κλάδο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα με μικρές διακυμάνσεις των βασικών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές φοβούνται ότι η ανεργία ενισχύθηκε στο 5,1% με 5,2% τον Μάιο και οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 60.000 στην αμερικανική αγορά. Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για το χονδρικό εμπόριο Απριλίου και την καταλωτική πίστη του ίδιου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v