Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Verizon: Εξαγορά της Alltel προς 28,1 δισ. δολ.

Η Verizon Wireless ανακοίνωσε επίσημα ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση επαρχιακής κινητής τηλεφωνίας Alltel Corp. προς 28,1 δισ. δολ., κίνηση που θα την ανεβάσει στο Νο1 της αμερικανικής αγοράς.

Verizon: Εξαγορά της Alltel προς 28,1 δισ. δολ.
Η Verizon Wireless ανακοίνωσε επίσημα ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση επαρχιακής κινητής τηλεφωνίας Alltel Corp. προς 28,1 δισ. δολ., περιλαμβανομένου του χρέους, κίνηση που θα την ανεβάσει στο Νο1 της αμερικανικής αγοράς, υψηλότερα από την ΑΤ&Τ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Verizon Wireless θα αγοράσει τις μετοχές της Alltel προς 5,9 δισ. δολ. και θα αναλάβει χρέη 22,2 δισ. δολαρίων που προέκυψαν κυρίως όταν την Alltel ανέλαβαν ιδιώτες επενδυτές σε μοχλευμένη εξαγορά από την TPG Capital και την Capital Partners της Goldman Sachs.

Η μετοχή της Verizon Communications, που ανήκει κατά 55% στη Verizon Wireless (η οποία ανήκει κατά 45% στη Vodafone Group), ενισχύθηκε 6% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας και την πρόβλεψη ότι θα ενισχύσει τα έσοδα κατά 10 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο έτος εφαρμογής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v