Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες:Έχασαν 17% όσοι "άκουσαν" τους αναλυτές

Οι επενδυτές που ακολούθησαν τις συμβουλές αναλυτών για μετοχές χρηματιστηριακών και τραπεζών έχασαν 17% την περασμένη χρονιά, μέγεθος διπλάσιο από την πτώση του δείκτη S&P, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Τράπεζες:Έχασαν 17% όσοι άκουσαν τους αναλυτές
Οι επενδυτές που ακολούθησαν τις συμβουλές αναλυτών οι οποίοι λένε πότε να αγοράσεις και να πουλήσεις μετοχές χρηματιστηριακών και τραπεζών έχασαν 17% την περασμένη χρονιά, μέγεθος διπλάσιο από την πτώση του δείκτη S&P, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι συμβουλές του κ. Guy Moszkowski της Merrill Lynch, του κορυφαίου χρηματιστηριακού αναλυτή βάσει της ετήσιας έρευνας Θεσμικών Επενδυτών, στοίχισαν στους επενδυτές 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η συμβουλή του αναλυτή της Deutsche Bank κ. Michael Mayo για αγορά της Lehman Brothers προκάλεσε ζημία 59%. Ο κ. Prashant Bhatia της Citigroup εξακολουθεί να συστήνει «αγορά» για τη Merrill, με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει 56% από τον Ιανουάριο 2007.

Από τους 38 αναλυτές που παρακολουθεί το Bloomberg οι οποίοι αναλύουν μετοχές του δείκτη Amex Securities Broker/Dealer, οι 31 προκάλεσαν ζημίες στους επενδυτές. Οι επενδυτές που αγόρασαν χρηματιστηριακές στις συστάσεις «αγοράς», πούλησαν όταν η σύσταση έγινε «διακράτηση» και στοιχημάτισαν σε πτώση όταν οι αναλυτές είπαν «πώληση», έχασαν 17% την περυσινή χρονιά έως τις 3 Ιουνίου, σε σύγκριση με πτώση 8,5% του δείκτη S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v