Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι αγορές μετά τα επιτόκια

Επιλεκτικές αγορές και ελπίδες για deals μετά την πρόταση στην TeliaSonera στηρίζουν τις ευρωαγορές, αλλά οι κινήσεις παραμένουν επιφυλακτικές παρά την προεξόφληση για αμετάβλητα επιτόκια από ΕΚΤ-ΒοΕ.

Επιλεκτικές αγορές και ελπίδες για deals μετά την πρόταση στην TeliaSonera στηρίζουν τις ευρωαγορές, αλλά οι κινήσεις παραμένουν επιφυλακτικές παρά το ό,τι είχε προεξοφληθεί η διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων από ΕΚΤ-ΒοΕ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί  κατά 0,2% στις 5.957 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,17% στις 6.978 μονάδες και ο CAC 0,10% στις 4.919 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει κατόπιν της αναβάθμισης της Royal Bank of Scotland (+1,7%) από την Citigroup και η HBOS ενισχύεται 5,1% ενώ η UBS 3,3%.

Η μετοχή της TeliaSonera αντιδρά 7,4% στην πρόταση της France Telecom για την εξαγορά της.

Η μετοχή της Vodafone υποχωρεί 1,6% κατόπιν της ανακοίνωσης συνομιλιών Verizon Wireless για την εξαγορά της Alltel Corp.

Κέρδη αποκομίζουν οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κατόπιν της ανακοίνωσης της Unilever (+1,6%) ότι θα αυξήσει τις τιμές στην Γερμανία 15% φέτος για να ισοφαρίσει την αύξηση τιμών πρώτων υλών. Η Danone ενισχύεται 1,3%.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησαν  σταθερή πιστωτική πολιτική κατά τις τακτικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, προσπαθώντας να «ισορροπήσουν» ανάμεσα στην αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Αναμένονται με ενδιαφέρον τα μεγέθη για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, που θα δώσουν εικόνα για την αγορά απασχόλησης. Ο δείκτης ανεργίας, που θα ανακοινωθεί αύριο, εκτιμάται ότι αναρριχήθηκε τον Μάιο στο 5,2% από 5% τον προηγούμενο μήνα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v