Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Επιχείρηση σταθεροποίησης καταβάλλουν οι ευρωαγορές, μετά τις έντονες πιέσεις εξαιτίας των επιδράσεων του subprime που επικράτησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, τη Wall και επίσης την Ασία.

Επιχείρηση σταθεροποίησης καταβάλλουν οι ευρωαγορές, μετά τις έντονες πιέσεις εξαιτίας των επιδράσεων του subprime που επικράτησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς επίσης  στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο.

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα τριών κορυφαίων χρηματιστηριακών της Wall Street (Morgan Stanley, Merrill Lynch και Lehman) προκαλώντας κάθετη πτώση στη Wall Street χθες.

Το δημοσίευμα που θέλει η Lehman Brothers να προσφεύγει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επέτεινε τις πιέσεις στις ασιατικές συναλλαγές.

Οι πιέσεις συνεχίζονται στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, με το επιπλέον βάρος της βρετανικής στεγαστικής τράπεζας Bradford & Bingley, που καταδεικνύει τα ευρωπαϊκά ρήγματα εξαιτίας της κρίσης που ξεκίνησε από τα αμερικανικά επισφαλή στεγαστικά δάνεια.

Στο πτωτικό κλίμα συμβάλλουν τα αρνητικά ετήσια κέρδη της Ryanair λόγω κυρίως των ακριβών καυσίμων και η υποβάθμιση της Porsche από την Credit Suisse.

Οι απώλειες είναι συγκρατημένες σήμερα στην Ευρώπη και καταβάλλεται προσπάθεια σταθεροποίησης, μετά τις χθεσινές ζημίες που πλησίασαν το 1,5%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,38%, ο DAX υποχωρεί 0,29% στις 6.968 μονάδες και ο CAC ενισχύεται ελαφρώς στις 4.944 μονάδες.

Στήριξη στη βρετανική αγορά προσφέρουν η δυναμική ανάκαμψη της Royal Bank of Scotland (+3,4%) και της Lloyds (+2%).

Η Corporate Express ενισχύεται 5,9% κατόπιν της νέας αυξημένης κατά 14% προσφοράς της Staples για την εξαγορά της.

Η προοπτική να αυξήσει η Γαλλία τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο στηρίζει υψηλότερα τις μετοχές των ευρωπαϊκών μίντια. Η TF1 κερδίζει 4,7%.

Ανάκαμψη παρατηρείται και στον κλάδο λιανεμπορίου κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της ING για τις μετοχές της Carrefour (+2,4%).

Οι ασιατικοί δείκτες βρέθηκαν σε πορεία ελεύθερης πτώσης, μετά το σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, στον απόηχο των ισχυρών τραπεζικών πιέσεων στη Wall Street.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε με πτώση 1,2%, ενώ ο Nikkei αποδυναμώθηκε 1,80% και ο Hang Seng υποχώρησε στο Χονγκ Κονγκ κατά 2,19%.

Σημαντική πτώση κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις από το τραπεζικό μέτωπο αναζωπύρωσαν τους φόβους για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,06%, ο Nasdaq υποχώρησε 1,23% και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v