Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 0,8% για τον δείκτη MSCI World τον Μάιο

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου προκαλεί ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και ο δείκτης MSCI World κινείται υψηλότερα, με κέρδη 0,8% για τον μήνα Μάιο. Συνέχιση της ανάκαμψης αναμένεται στη Wall.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου προκαλεί ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και, μετά τα κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια, οι ευρωπαϊκοί δείκτες διαμορφώνονται υψηλότερα, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται επιφυλακτική συνέχιση της χθεσινής ανάκαμψης στη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,24% στις 6.082 μονάδες, ο DAX 0,59% στις 7.096 μονάδες και ο CAC 0,62% στις 5.006 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI World ενισχύεται 0,1% με άνοδο 0,8% κατά τον μήνα Μάιο. Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανόδου για τον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,3% περιορίζοντας την πτώση του μήνα στο 0,4%. Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού νωρίτερα "έσβησε" με την ημερήσια άνοδο 0,9% τις ζημίες του Μαΐου.

Κέρδη αποκομίζουν οι αεροπορικές εταιρίες, οι επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτων και οι ετιαρίες λιανικού εμπορίου, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα έχοντας απωλέσει 4 δολάρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος κατόπιν της αύξησης πωλήσεων της Dell κατά 22%.

Η British Airways ενισχύθηκε έως 4,7% και η Renault κερδίζει 1,9%, αντλώντας στήριξη από την πτωτική τάση στις τιμές του πετρελαίου.

Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται κατόπιν της ανακοίνωσης της Dell για αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλ. υπολογιστών κατά 22%. Η STMicroelectronics κερδίζει 2,6% και η ASML 1,5%.

Οι τράπεζες κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα και η μετοχή της Societe Generale ενισχύεται 2,3%.
 
Η DSG International ενισχύεται 1,8% κατόπιν αναβάθμισης από τη Morgan Stanley.

Η Deutsche Post κερδίζει 1,2% έπιτα από αναβάθμιση της UBS.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο θα ανακοινωθούν σήμερα μεγέθη για το ατομικό εισόδημα και τις δαπάνες Απριλίου, ενώ θα δημοσιευτεί και ο δείκτης ΡΜΙ Σικάγου Μαΐου, καθώς και ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v