Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν «κράτησαν» τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές, που, υπό το "βάρος" του πετρελαίου και των δυσμενών οικονομικών μεγεθών, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα πρωινά κέρδη. Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένεται στη Wall.

Δεν κράτησαν τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές και κινούνται το μεσημέρι χαμηλότερα υπό το βάρος υποβαθμίσεων συστάσεων και δυσμενών οικονομικών μεγεθών.
 
Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα της Wall Street, ενώ νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια ανέκαμψαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίστανται και σήμερα οι ενεργοβόροι κλάδοι, καθώς συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του πετρελαίου.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault (-2,2%) υποχωρεί σε χαμηλό διμήνου, ενώ η βιομηχανία χημικών Clariant (-2,6%) στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα. Η Glaxo υποχωρεί 1,4% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,09% στις 6092 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,52% στις 6917 μονάδες και ο CAC 0,67% στις 4903 μονάδες.

Ο οίκος Morgan Stanley σε έκθεσή του προβλέπει ότι η bear market στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα διαρκέσει τουλάχιστον 6-12 μήνες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί "superbearish» σενάριο, όπως το ονομάζει, με μακρά περίοδο στασιμοπληθωρισμού

Το «έναυσμα» για το πτωτικό γύρισμα των ευρωαγορών έδωσε η ανακοίνωση έντονης διολίσθησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία.

Στις συναλλαγές νωρίς το πρωί, η Vodafone Group ενισχύθηκε έως 3,4% κατόπιν της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Arun Sarin και της ανακοίνωσης ετήσιων κερδών 13,2 δισ. δολ., κατόπιν ζημιών στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Θετικά αντέδρασε και η Infineon Technologies (+1,1%) στην ανακοίνωση αποχώρησης του CEO Wolfgang Ziebart και σχεδίου βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους.

Ανοδικά παραμένουν και οι ενεργειακές επιχειρήσεις, κατόπιν της ανόδου των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 133 δολ. ανά βαρέλι.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτή εικόνα στο άνοιγμα της Wall Street, με ελαφρά πτώση για Dow Jones και S&P.

Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόκτιστων οικιών Απριλίου, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board Μαΐου, που εκτιμάται ότι διολίσθησε στις 60 μον. από 62,3.

Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα μεγέθη για τον δείκτη μεταποίησης Richmond Fed Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v