Morgan Stanley: Έχει διάρκεια το Bear Market

To Bear Market rally αναμένεται να διαρκέσει άλλους 6 με 12 μήνες εκτιμά η Morgan Stanley σε έκθεση (23/05) με τίτλο «Strategy: Euroletter, SuperBear». Τι προβλέπει το απαισιόδοξο σενάριο του διεθνούς οίκου.

Morgan Stanley: Έχει διάρκεια το Bear Market
To Bear Market rally αναμένεται να διαρκέσει άλλους 6 με 12 μήνες εκτιμά η Morgan Stanley σε έκθεση (23/05) με τίτλο «Strategy: Euroletter, SuperBear».

Θεωρεί ότι ο δείκτης MSCI Europe θα υποχωρήσει στα χαμηλά της 17ης Μαρτίου αλλά δεν θα κινηθεί χαμηλότερα υπογραμμίζοντας ότι η υπομονή είναι το «κλειδί» για το Bear Market.

Ωστόσο ο γκουρού του διεθνούς οίκου, T. Draaisma, παραθέτει άλλο ένα ιδιαίτερα απαισιόδοξο σενάριο (Superbear) το οποίο όμως δεν αποτελεί το βασικό για τη Morgan Stanley.

Βάσει αυτού οι πληθωριστικές πιέσεις από την ενίσχυση των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα θα συνεχιστούν, οδηγώντας σε ύφεση την αμερικανική οικονομία και κατ’ επέκταση την παγκόσμια.

Οι μετοχές θα υποχωρήσουν ακόμη κατά 50% τα προσεχή 5 έτη καθώς το Bear Market που ξεκίνησε το 2000 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v