Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα ευρωαγορών -Vodafone στο επίκεντρο

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, με κέρδη για τον FTSE λόγω Vodafone αλλά αρνητική ψυχολογία, καθώς η Morgan Stanley διαβλέπει bear market διάρκειας 6-12 μηνών στην Ευρώπη.

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, με κέρδη για τον FTSE χάρη στην Vodafone αλλά πιέσεις σε πολλές άλλες μεγάλες αγορές, καθώς η Morgan Stanley διαβλέπει bear market διάρκειας 6-12 μηνών στην Ευρώπη.

Η Vodafone Group ενισχύεται 3,4% κατόπιν της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Arun Sarin και της ανακοίνωσης ετήσιων κερδών 13,2 δισ. δολ., κατόπιν ζημιών στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Θετικά αντιδρά και η Infineon Technologies (+1,1%) στην ανακοίνωση αποχώρησης του CEO Wolfgang Ziebart και σχεδίου βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους.

Ανοδικά παραμένουν και οι ενεργειακές επιχειρήσεις, κατόπιν της ανόδου των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 133 δολ. ανά βαρέλι.

Οι πρωινές ανοδικές τάσεις εκτονώθηκαν μια ώρα μετά το άνοιγμα στη γερμανική αγορά, κατόπιν της ανακοίνωσης αναιμικής ανάπτυξης 1,8% του ΑΕΠ α’ τριμήνου και διολίσθησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,35% στις 6108 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,33% στις 6931 μονάδες και ο CAC 0,05% στις 4935 μονάδες.

Η Glaxo υποχωρεί 1,4% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Ο οίκος Morgan Stanley σε έκθεσή του προβλέπει ότι η bear market στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα διαρκέσει τουλάχιστον 6-12 μήνες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί "superbearish» σενάριο, όπως το ονομάζει, με μακρά περίοδο στασιμοπληθωρισμού.

Η Siemens υποχωρεί 1,4% και η Philips 1%.

Οι αγορές των ΗΠΑ και της Βρετανίας παραμένειναν χθες κλειστές λόγω αργιών. Τα ασιατικά χρηματιστήρια ανέκαμψαν το πρωί κατόπιν πέντε συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,1% και ο Nikkei στο Τόκιο 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v