Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή πιέσεων σε ευρωαγορές και Ασία

Σε πτωτική πορεία επανέρχονται οι ευρωαγορές καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανακτούν ανοδική πορεία, μετά την παροδική τους διόρθωση.

Σε πτωτική πορεία επανέρχονται οι ευρωαγορές καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανακτούν ανοδική πορεία, μετά την παροδική τους διόρθωση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,54% στις 6,148 μονάδες, ο DAX 0,35% στις 7.044 μονάδες και ο CAC 0,96% στις 4.980 μονάδες.

Οι πιέσεις επικεντρώνονται σήμερα στον τεχνολογικό κλάδο, κατόπιν της υποβάθμισης της ASML (-2,8%) από την UBS. Ο επιμέρους τεχνολογικός κλάδος του Stoxx 600 καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση (-0,7%) μεταξύ των κλαδικών δεικτών.

Η διόρθωση των ενεργειακών και μεταλλευτικών μετοχών, μετά το "διάλλειμμα" στην ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στους δείκτες. Η BHP υποχωρεί 2,9% ενώ νωρίτερα στην Κίνα η Cnooc διολίσθησε 6,6%.

Η μετοχή της Hypo Real Estate ενισχύεται 3,6% κατόπιν της προσφοράς της J.C. Flowers και άλλων επενδυτών για εξαγορά του 24,9% του ομίλου.

Η Deutsche Postbank ενισχύεται 1,9% κατόπιν φημών για κοινή προσφορά Commerzbank και Allianz για το γερμανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

Στην αμερικανική αγορά χθες, η πτώση της πετρελαϊκής τιμής προς τα 130 δολάρια το βαρέλι βελτίωσε το κλίμα, ενώ μικτά ήταν τα πρόσημα στο χθεσινό κλείσιμο των ευρωαγορών, με ελαφρές πιέσεις στο βρετανικό FTSE, που έχει μεγάλη στάθμιση σε ενεργειακές επιχειρήσεις.

Στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,19%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,67%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε 0,4% ενώ οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Αυστραλίας αποδυναμώθηκαν 0,49% και 0,95% αντίστοιχα.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v